Sokszor érezzük úgy, hogy másnak biztos azért megy már a vállalkozása, vagy azért olyan sikeres, mert volt miből elkezdeni…érdemes azonban leleményesnek lenni és böngészni az internetet, mert nagyon sok olyan program érhető el akár ingyenesen is, ami megkönnyítheti a dolgodat, legyen szó akár egy vállalkozás működtetéséről, akár a családi élet szervezéséről. Összeszedtünk neked egy párat:

1. Dropbox: egy szolgáltatás, amely elérhetővé teszi az összes fotódat, dokumentumodat és videódat bárhol. Töltsd fel őket Dropbox-ra és hozzájuk tudsz férni bárhol. 2 GB-ig ingyenes.

2. Skype: Ingyenesen beszélhetsz bárkivel a világon. Ha már hallottál róla, de nem regisztráltál, akkor most hajrá, hiszen nem csak a családtagjaiddal tudsz ingyenesen beszélni, de akár az ügyfeleid számára is biztosíthatsz egy ingyenes lehetőséget, ha fel akarják veled venni a kapcsolatot.

3. Toggl: Ha problémát okoz az idő beosztása, szeretni fogod, hiszen számon tart mindent, amit csinálsz.  Korlátozott funkciókkal ingyenes.

4. Evernote: Egy egyszerű módja annak, hogy feljegyezd minden ötletedet, megjegyzésedet, vagy képedet. Így biztos nem merül feledésbe 🙂

5. Namevine: Ha nevet keresel a vállalkozásodnak, szolgáltatásodnak, csak írj be egy szót, és megtudod, hogy a Facebook és a Twitter felhasználói nevek, illetve a főbb nemzetközi domain nevek szabadok-e.

6. Mailchimp: Rendkívül könnyen használható ingyenes hírlevélrendszer. Videós segítséget is kaphatunk lépésről lépésre a kampány elkészítésére, a statisztikák értékelésére.

7. Gimp: Ha nem akarsz fizetni a Photoshop-ért, itt a Gimp, amely egy nyílt forráskódú (és ingyenes) alternatívája.