Félelmek? Töröld el!

Félelmek? Töröld el!

Egy vállalkozás indításakor, pályamódosításkor egy új élethelyzetben természetes, ha vannak félelmeink. Fontos, hogy próbáljuk felismerni azokat, hiszen csak így tudunk túllépni rajtuk.

Íme 4 a legnagyobb félelmek közül. Te melyikkel találkoztál már?

Önbizalomhiány

Ha új munkába kezdünk, változtatunk az életünkön ismeretlen szituációba kerülünk. Ilyenkor természetes, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat. Oda kell figyelned azonban, hogy ne vegye át a félelem az irányítást, ne engedd, hogy teljesen lebénítson.

Bízz magadban, a képességeidben, az erősségeidben, ezekre emlékeztesd is magad időnként 🙂 Segíthet egy társ, egy mentor, aki meg tud erősíteni, ha elbizonytalanodnál.

Félelem a bizonytalanságtól

Egy új munkahely, vagy egy vállalkozás sok bizonytalanságot rejthet magában. Pláne, ha egy biztonságosnak mondható munkahelyet hagysz ott. De az a kérdés, hogy milyen mit kezdesz a félelmeddel? Hagyod, hogy maga alá gyűrjön? Ugye nem?

Félelem mások kritikáitól

“Megbolondultál, hogy a biztost ott hagyd a bizonytalanért?”, “Más ember örülne, ha ilyen munkája lenne” – Szinte mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik mondhatták volna ezeket a mondatokat. Azt hiszem már Te is hozzászokhattál, hogy kritizáló emberek vannak. Bármit teszünk, biztos, hogy lesz olyan, akinek nem tetszik. Akkor miért irányítanák ők az életünket? (a véleményekről egy rövid szösszenet ITT)

Pénzügyi bizonytalanság

Ha pályát módosítasz, lehet, hogy eleinte meg kell elégedned egy asszisztensi pozícióval, vagy ha vállalkozásba kezdesz eleinte kiszámíthatatlan lehet a bevételed. Ezekre azonban fel lehet készülni. Egy vállalkozás elején például érdemes kihasználni minél több ingyenes marketing eszközt használni, pl. a weboldalad eleinte futhat ingyenes tárhelyen, és ha eleinte csak a saját munkádat/szellemi tőkédet fekteted be szintén nagyon sokat spórolhatsz.

Végül pedig egy jó trükk: vegyél táblafestéket, vagy egy krétatáblát, írd fel rá a félelmeidet és egyszerűen töröld le azokat 🙂