Ne maradj le!Ha vállalkozásod van, ha pályát módosítanál, érdekelnek a főbb jogszabályi változások, vagy szeretnél gördülékenyebben visszatérni a munkaerőpiacra, számodra is fontos, hogy képben legyél. Mi időről-időre igyekszünk megosztani veletek olyan pályázatokat, információkat, amik úgy gondoljuk fontosak lehetnek a számodra, de persze ezeken kívül még számtalan dolog érdekelhet. Ember legyen a talpán, akinek van ideje a összes hírportált, fontosabb oldalt végigböngészni, azért most ahhoz adunk pár tippet, hogy hogyan láss át a “hírrengetegen” 🙂

Google értesítő

Talán a legegyszerűbb módja, hogy egy-egy témában képben legyél, ha beállítod hogy milyen tartalmakról szeretnél értesülni, és a Google szolgáltatása email-ben fog értesítőt küldeni a számodra releváns Google-találatokról. Egyszerűen állítsd be, hogy milyen kifejezésre keressen, milyen típusú találatokat szeretnél kapni (bármilyen, vagy a hírek, esetleg csak a videók érdekelnek stb.) milyen gyakorisággal, és kész.

RSS

Sok olyan tematikus oldal, blog van, amit érdemes lehet egy-egy témában követni. Ezeket az oldalakat egyesével végiglátogatni azonban nem kis munka, ezért érdemes feliratkozni ezen oldalak RSS-csatornájára, így előre beállíthatjuk, hogy honnan szeretnénk a friss híreket megkapni. Így több tíz, vagy akár száz oldal hírei egyetlen felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek. Mindössze annyit kell tenned, hogy be kell írnod az oldal címét, vagy egy keresőszót az olvasóprogramba (az RSS-csatornák megjelenítésére jó használható pl. a Google olvasó) vagy egyszerűen a  illetve az  ikonra kattintani.

Vállalkozóknak fontos lehet többek között a Vállalkozói negyed, munkaügyi információk, hírek pl. a HR Portálon.

Facebook

Ha Facebook-ozol, bizonyára már jó sok oldalt lájkoltál 🙂 Ahhoz azonban, hogy ne is maradj le, egyrészt állítsd be, hogy értesülj az oldalon megjelenő újabb bejegyzésekről: ha az egérrel a Tetszik/Like gombra közelítesz, akkor kattints a Get Notifications opcióra. Egyébként az összes általad lájkolt oldalt megtekintheted a profilodon belül a Kedvencekre kattintva.

Mi Facebook-on követjük többek között a Pályázatok.org, a Pályázatfigyelő, és a Szárnyas fejvadász oldalát.

Minket is követhetsz a Facebook-on, vagy iratkozz fel a miladies ötletekre 🙂