OnlineMindenkinek van személyes márkája, így Neked is, legfeljebb nem olyan, amilyet szeretnél, vagy nem elég erős. Egy jó és erős én márka kialakítása nem könnyű feladat, fontos része az online jelenléted tudatos formálása. Ehhez összeszedtük neked négy kevésbé ismert eszközt, amit nélkülözhetetlennek fogsz találni:

Namecheck: egy vállalkozás, szolgáltatás vagy akár egy blog nevét nagyon körültekintően kell kiválasztani. Ha tudni szeretnéd, hogy az általad használni kívánt név az egyes közösségi oldalakon szabad-e, domain névként használják-e (egyes országokra is rákereshetsz), vagy valahol esetleg le van-e védve, akkor ez a szolgáltatás sokat fog segíteni.

Online-generatorHa bajban vagy a névválasztással ez az oldal segíthet. Itt van lehetőség többek között a termék-, domain- vagy cégnevek generálásában (az oldal angol nyelvű).

HootSuiteHa több közösségi oldalon is jelen vagy, biztos te is tapasztalod, hogy mennyi idő megy el az egyes oldalak kezelésével. Ennek az alkalmazásnak a segítségével egyszerre, egy helyről tudod kezelni az összes közösségi oldaladat (Twitter, Facebook, LinkedIn). Elérhető webről, iPad-ről, Android, iPhone, Blackberry alapú készülékről is, tehát ha úton vagy, akkor is könnyedén megoszthatod gondolataidat  másokkal.

Rapportive: Ha levelezésre Gmail-t használsz szeretni fogod ezt a praktikus Gmail bővítményt. Használatával lecserélheted a levelek melletti hirdetési sávot a levél feladójával kapcsolatos információkra, legyen szó a Facebook, LinkedIn, Twitter profiljáról, profilképéről, rövid bemutatkozásáról, legutolsó twitteres megszólalásairól.